Skip to content Skip to footer

Nieuwe Alpha initiatieven

Afgelopen maanden zijn er meerdere Alpha-cursussen van start gegaan op verschillende defensielocaties. De eerste is in september begonnen op de KMA in Breda met cadetten van de NCOK kring. Een groep van ongeveer 10-12 cadetten, kwamen 11 weken lang samen op de woensdagavond. Sommigen gelovig, anderen niet en weer anderen er ergens tussenin. Alle basics van het Christelijk geloof werden behandeld: Wie was Jezus? Waarom stierf Jezus? En: hoe moet je bidden? De deelnemers kwamen erg trouw en waren ontzettend ge├»nteresseerd en leergierig. Over het bidden zei een deelnemer de eerste keer: “ik wist niet dat je ook ‘uhh’ kon zeggen in je hoofd, ik heb denk ik drie woorden gezegd.” Een paar weken later bad hij hardop in de groep en inmiddels is hij helper bij een nieuwe Alpha-cursus op de KMA!

Verbonden in gebed

Na deze goede ervaringen is er namelijk nog veel meer interesse gekomen op de KMA. In januari is er daarom een nieuwe cursus van start gegaan met 16 deelnemers. Ook op het KIM in Den Helder zijn ze inmiddels 5 weken bezig met een Alpha-cursus onder leiding van de lokale zelfstandige kring. Niet alleen in Nederland maar ook op uitzending zijn dit jaar Christenen aan de slag gegaan met Alpha! Zo is er bijvoorbeeld in Litouwen een cursus gestart door een enthousiaste christen-militair.

Laten we al deze initiatieven, leiders en deelnemers steunen in gebed en God prijzen voor Zijn werk hierin. Ben je zelf van plan een Alpha-cursus te starten of ben je zelf al met eentje bezig? Laat het dan vooral weten, zodat we elkaar kunnen ondersteunen met tips, praktische hulp en in gebed.

1 Comment

  • Yvonne Fehr
    Posted februari 26, 2024 at 10:21 am

    Supergaaf al die Alpha cursussen bij Defensie, ga dat meteen meenemen in gebed.
    In mijn woonplaats Bergen op Zoom is bijna ieder jaar een Alpha cursus, dit jaar ben ik begeleider van de 1e Youth Alpha die in januari gestart is.
    Ook in Huybergen worden regelmatig Alpha-cursussen gegeven.

Leave a comment