Skip to content Skip to footer

Alpha voor de Krijgsmacht

Is er meer?

Wij zijn blij met uw gift om  dit werk mogelijk te maken

In de Alpha cursus kan je open praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en inspirerend!
Misschien heb je wel vragen aan God of over God in een tijd als deze. Of denk je ‘wat heeft het allemaal voor zin?’

Alpha is vrijblijvend. Na de tweede bijeenkomst beslis je of je doorgaat. Natuurlijk kan jij ook beslissen om een Alpha op jouw werkplek te geven. Als NCOK helpen wij graag met het opstarten.

Wat is Alpha?
Alpha-online bestaat uit 12 interactieve bijeenkomsten en een zaterdag/weekend om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Er is altijd een filmpje en een goed gesprek waarbij wij vooral luisteren naar jou.
De zaterdag/weekend staat vooral in het teken van lekker eten, ontmoeting en als je daarvoor openstaat iets meer diepgang. Je beslist altijd zelf tot hoever en Alpha is gratis.

Voor wie en waarom is Alpha?
Ben je net tot geloof gekomen, of al langer gelovig maar je zit met nog veel vragen, of je bent ongelovig, agnost, atheïst of anders gelovig, meld je dan aan om samen op zoek te gaan naar antwoorden. Kortom  iedereen is welkom.

Waar en wanneer wordt het gegeven bij Defensie?
Het is vanaf de plek waar je werkt of thuis via microsoft teams. Net waar een Alpha-team voor kiest. Ben jij gelovig en zou je een Alpha op jouw werkplek willen dan helpen wij je graag opstarten.

In totaal zijn er 12 dagen en het weekend of dag van de Heilige Geest.
De eerste keer is de vrijblijvende introductie op en kennismaking met Alpha. Als het je aanspreekt kun je ook volgende keren aansluiten, valt het tegen dan laat je het bij dit moment.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kan je aanmelden via alpha@ncok.nl
Geef je telefoonnummer door dan kunnen we je bellen. Als er onvoldoende deelnemers zijn om als Krijgsmacht-team Alpha te doen dan kunnen we samen met je kijken of er in jouw omgeving een cursus is.