Skip to content Skip to footer

Bijbelstudie op de Tromp

Vorig jaar december werd ik als scheepsarts op de Zr.Ms. Tromp geplaatst. Mijn wens was om aan boord van het schip een Bijbelstudiegroep op te richten. Alleen christen-zijn gaat niet. Je hebt anderen nodig om elkaar te bemoedigen, scherp te houden en enthousiast te maken voor God. Zeker aan boord is dat belangrijk.

Een marineschip is niet altijd de meest brave leefomgeving. En God kan heel makkelijk naar de achtergrond verdwijnen als je tijdens een langere vaarperiode op zondag niet naar de kerk kan. Bijvoorbeeld omdat je zondag op zee blijft of omdat in een buitenlandse haven geen internationale kerk is. Het was in het begin nog een uitdaging om er achter te komen wie aan boord christen is. Gelukkig leerde ik al snel iemand kennen die enthousiast was om een Bijbelstudiegroep te starten. Bovendien kende hij wel een paar andere christenen aan boord die hij mee kon vragen. Uiteindelijk begonnen we met een clubje van vijf mensen en dat groeide snel uit tot twaalf man. Niet iedereen kon elke keer, omdat aan boord ook ’s avonds gewoon gewerkt moet worden, maar elke week waren we minimaal met vier man.

Het was heel mooi om met elkaar de Bijbel te bestuderen, meer van God te leren en elkaar te bemoedigen. Daarbij werd de Bijbelstudiegroep ook bezocht door mensen die nog maar kort geleden tot geloof waren gekomen. Het was mooi om hen te helpen met het ontdekken van het geloof. Deze Bijbelstudiegroep was zeker een gebedsverhoring. Waar ik om een groep van vier man had gebeden, gaf God het driedubbele. God geeft zoveel meer dan wij verwachten.