Gebed voor de Krijgsmacht

Wekelijks een gebed voor de  krijgsmacht van Debby

Bid mee met het NCOK-team, dagelijks op Skype om 09.00 uur, Klik hier
U kunt uw gebedsverzoeken richten of aanmelden voor de wekelijkse gebedsmail via debbyvdlaar@icloud.com

Week 21:

Goedemorgen broeders en zusters,

 

Hemelvaart 

Op de 40e dag na Pasen is Jezus opgestegen naar GOD, zijn vader in de hemel.  Daar zit Hij aan de rechter hand van God. Hij bepleit daar de zonden die wij begaan hebben. Dit zodat wij iedere dag opnieuw voor / bij de troon van GOD kunnen komen. Immers alleen iemand die geheel zonder zonden is kan voor GOD verschijnen. Dit was ook de rede waarom Jezus aan het kruis zei: Vader waarom hebt U mij verlaten. Doordat Jezus al onze zonden op zich nam was ook Hij niet meer in staat om bij zijn vader te komen maar ook God kon niet bij zijn zoon komen.

Maar hoe kan het dan dat Jezus toch opsteeg naar de hemel om zich bij Zijn vader te voegen. Was Jezus toen Hij stierf dan weer zonder zonden of toch niet?
Dit is een bijzonder onderwerp om je eens in te verdiepen en te kijken wat er zich afspeelde in de laatste uren en vooral in de laatste minuten voor Zijn dood?
Verdiep je ook eens in de tijd tussen Pasen en Hemelvaart. Wat Gebeurde er in deze 40 dagen 

Relatie

Relaties hier op aarde en een relatie met GOD. Aan beide moet je werken niets komt of gaat vanzelf.
Als we in onze relaties achterover leunen en denken: We zien het wel, dan is de kans groot dat na een tijd de relatie verwaterd en misschien wel helemaal verdwijnt. Het kan ook zijn  dat we in een relatie een prominente / heersende rol aannemen en denken dat de andere zich naar jouw /onze  wensen moet schikken. Ook dan is de kans groot dat er uiteindelijk een breuk ontstaat. In een relatie moet je niet alleen nemen maar zeker ook geven. Als je liefde geeft kun je liefde terug verwachten. Maar wie in een relatie haat zaait zal ook haat oogsten.

Ook aan een relatie met God moet je werken. God wil namelijk een levende relatie met jou / ons. Dit houd meer in dan alleen op zondagen een dienst volgen of in tijden van onze noden een schietgebed naar hem opsturen. God wil dat we hem dagelijks zoeken, dat we hem betrekken in ons leven bij alles wat we doen. Dat we niet alleen onze noden bij hem neerleggen maar dat we hem ook danken voor alles wat hij in ons leven heeft gedaan, doet of nog zal gaan doen.
Omdat wij dit alles niet alleen kunnen heeft Hij de Heilige Geest gezonden, zodat wij in staat zijn om een levende relatie met God op te bouwen. 

Vragen
Door de HG zijn wij dus verbonden met God
Vragen wij de HG om ons dagelijks te vullen?
Staan wij de HG toe om dagelijks in ons of door ons heen te werken?

Gebed voor de komende weken

Gebed 1: Relaties

* Bid dat God ons bewust maakt van dat wat nodig is om onze relaties te verbeteren en in stand te houden.

* Bid dat God onze relaties beschermt tegen de invloeden en hectiek van alle dag.

* Bid dat de Heilige Geest ons zicht geeft op de noden van onze gezinsleden, familie en vrienden .

Gebed 2: Defensie

* Bid dat wij als Christenen binnen defensie niet langer toekijken maar dat wij actief zullen worden in het zaaien voor Gods koninkrijk. 

* Vraag de Heilige geest om onze leiders bij te staan in de taak die hen gegeven is.

* Bid tot God opdat Hij Christenen plaatst op vitale plekken binnen de krijgsmacht

 

Dagelijks eenparig bidden voor Nederland zie NCOK-nieuwsDit is het dagelijks gebed van ‘HANDEN INEEN’. Een samenwerkingsverband van 4 grote gebedsnetwerken in Nederland, Bedrijfsgebed, Rijksgebed, 24-7 gebed en de NCOK(Krijgsmacht)