KEER TERUG EN ZOEK ZIJN AANGEZICHT

Sommige gelovigen bidden alleen wanneer ze door God worden gedisciplineerd. Ze worden overtuigd, voelen zich slecht en beginnen te bidden. Geleidelijk aan vergeten ze dan toch weer te bidden. De Bijbel zegt: “Toch heeft Mijn volk Mij vergeten, dagen, niet te tellen.” (Jeremia 2:32).

In jouw geval is het misschien niet dat je niet bidt, het is gewoon dat je geen vastgestelde gebedstijd hebt. Het is niet dat je je knie niet buigt voor de Heere, maar wel dat je Hem soms vergeet. Je vergeet niet te bidden, je vergeet de Heere. Wanneer je je de Heere weer herinnert, bid je. Je kunt niet aan Hem denken zonder Hem aan te spreken en te aanbidden. Je kunt Hem niet aanbidden zonder Hem te zoeken en je kunt Hem niet zoeken zonder te bidden.

Gebed komt van nature vanuit mensen die de Heere in hun denken aanwezig hebben, die zich Hem herinneren. Wanneer we Hem een paar dagen vergeten, bezoekt Hij ons met subtiele, liefdevolle herinneringen. Wanneer we Hem voor langere tijd vergeten, begint Hij ons te beroeren. Wanneer we Hem ‘dagen, niet te tellen’ vergeten, brengt Hij Zijn discipline in ons persoonlijke leven en ook in onze natie. Wanneer een volk God begint te vergeten, wekt Hij dat land op een manier op die ervoor zorgt dat het naar Hem terugkeert en zijn gezicht zoekt.

Wat God wil is heel eenvoudig. Hij wil toegewijde aanbidders en voorbidders die dag en nacht Zijn gezicht zoeken. Hij wil mensen die helemaal voor Hem gaan.

Laten we eens kijken wat God doet om mensen op hun plaats te krijgen in de tijd waarin we leven. Hij brengt niet alleen oordeel over een natie, maar Hij heeft tegelijkertijd ook een kleine groep mensen die we “een overblijfsel van voorbidders” noemen en die Zijn heerlijkheid weerspiegelen. Hij openbaart Zijn hart aan hen en bekrachtigt hen met Zijn genade en kracht. En dan zorgt Hij ervoor dat ze bidden voor dat wat Hij wil voor die natie.

Ik moedig je aan om deel te worden van deze gemeenschap van gelovigen – zij die God aanbidden, die Zijn aangezicht zoeken en die zicht hebben op Zijn liefde voor Zijn volk.

Leo Harskamp vertaald dagelijks overdenkingen van David Wilkerson, stuur een email als u deze wilt ontvangen naar leoharskamp@gmail.com

Gebed:

Heer Jezus leer ons bidden! Heilige Geest breng een gebed in onze gedachten omdat wij het niet zonder U kunnen! Vader, Papa, vergeef ons en leidt ons zodat we deel worden, zijn en blijven van de gemeenschap der gelovigen.

Dank- en gebedspunten(wekelijks)

Koninklijk huis en regering.

De uitgezonden collega’s en hun familie.

Collega’s die ziek zijn of door een moeilijke tijd gaan.

Het werk van de geestelijk verzorgers.

Onze positie als Christen op de werkplek.

Uitbreiding ontmoetingskringen

Persoonlijke dank- en gebedspunten