Onderzoek: weinig christenen getuigen – Thema ‘Verdedigingsleer’

Veel christenen getuigen niet van hun geloof, hoewel zij wel de verantwoordelijkheid voelen om dit te doen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 Canadese protestanten, berichtte de Engelse website christiantoday onlangs.

Bijna de helft (43 procent) van de ondervraagden gaf aan dat zij de verantwoordelijkheid voelen om hun religieuze overtuigingen over Jezus Christus te delen met niet-christenen. Daarentegen zei 78 procent dat zij dat de laatste zes maanden niet hebben gedaan.

De studie was bedoeld om „christenen meer over zichzelf te leren en over hun zendingsactiviteiten”, aldus de onderzoeksgroep LifeWay Research. Het bureau noemt het onderzoek „deel van een uitgebreid discipelschapsproject, dat in eerste instantie is gericht op het meten van geestelijke volwassenheid.”

Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan het als prettig te ervaren om hun geloof te delen. 59 procent had de afgelopen zes maanden niemand uitgenodigd om de kerk te bezoeken. 21 procent had dit bij één persoon gedaan, terwijl 10 procent aangaf drie of meer personen te hebben gevraagd. Zo’n 10 procent van de christenen zei dat hij dagelijks voor niet-christenen bad, 30 procent vertelde dat hij dat meerdere keren per week deed.

De voorzitter van LifeWay Research, Ed Stetzer, concludeert uit het onderzoek dat personen die al langer christen zijn meer doen aan evangelisatie dan personen die dat nog maar kort zijn. „Heel vaak zeggen we dat nieuwe christenen het meest actief zijn in het delen van hun geloof. Nu blijkt dat dat niet zo is”, stelt de onderzoeker.

Bron: www.refdag.nl, Redactie kerk, 17 januari 2014