Discipelen maken door zelf een discipel te zijn…

Wij geloven in een opwekking van geloof in Christus bij de Krijgsmacht!
Wij geloven in (kleine)groepen waar oog is voor elkaar!
Wij willen met de Heer een huis te bouwen wat echte verandering brengt!

Dit alles onder het motto:
– Dream big
– Start small
– Go Deep

In 2018 is een groep Christenen bij Defensie een leiderschapstraining in discipelschap gestart.
Dit team volgt de LEF learning Community bij de Navigators. Dit is een training van 2 jaar met 4 weekenden/trainingsevents.

Waarom doen wij als NCOK deze training?
Onze ambitie is dat Jezus binnen de krijgsmacht zichtbaar is, gekend en nagevolgd wordt door middel van persoonlijke groei, discipelschap en ontmoeting.

Waarom zou jij deze training doen?
De LEF Learning Community is een leertraject van twee werkseizoenen waarin we samen met jou en andere teams onderweg gaan. In 4 trainingsweekenden ontdek je hoe je kunt bouwen aan militair kringwerk dat echte verandering brengt.
Door elk halfjaar een weekend tijd te nemen met elkaar, krijg je je visie scherp, heb je een plan van aanpak en kun je vooral gaan DOEN waar je in gelooft.
Onderaan deze pagina staan de onderwerpen per trainingsevent en de data.

Flyer om te verspreiden of op te hangen in jullie samenkomstruimte
Flyer trainingsweekend

SEIZOEN 1
TRAININGSEVENT 1 | DISCIPELSCHAP
Hoe bouw je aan een cultuur van discipelschap?

We starten de LEF Learning Community rond het thema discipelschap. Hier komen principes, waarden en voorbeeldsituaties aan bod die kunnen helpen bij het bouwen en onderhouden van een cultuur van discipelschap. Wat is een discipel eigenlijk? Wat vraagt het van mij als leider om kringleden te helpen groeien als discipel? Wat leren we hierin van Jezus en Paulus? Omdat we geloven dat discipelen discipelen maken, staat ook jouw persoonlijke groei in je relatie met God centraal.

TRAININGSEVENT 2 | LEIDERSCHAP
Hoe bouw je een cultuur van vermenigvuldigend leiderschap?

We gaan verder met het thema leiderschap. Met welke visie leid jij het kringwerk? Op welke manier investeer je in (jonge) leiders voor de nieuwe generatie? Vermenigvuldigend leiderschap in het kringwerk vraagt om een proactief proces van werven, trainen, inzetten en evalueren van nieuwe leiders. In dit trainingsevent komen principes en praktijkverhalen aan bod en is er volop tijd in de teams voor uitwisseling, evaluatie en overleg.

SEIZOEN 2
LEIDERSWEEKEND
Dit weekend (vrijdag 21u – zaterdag 21u) voor teamleiders staat in het teken van ontspanning, inspiratie en ontmoeting. Je partner (indien je die hebt) is hierbij ook van harte welkom. Want we geloven dat de principes waarin we onderwijzen starten in je eigen leven. Jullie kunnen de toepassing voor thuis meteen samen maken!

TRAININGSEVENT 3 | GODS MISSIE
Hoe wordt het kringwerk ‘goed nieuws’ voor jullie omgeving?

Als er in het kringwerk een cultuur is van discipelschap, en van leiders die investeren in nieuwe leiders, dan zijn missionaire verlangens en initiatieven een logisch vervolg. Hoe kan jullie kringwerk ‘goed nieuws’ zijn voor militairen en burgers bij de Krijgsmacht die Jezus nog niet kennen? We kijken naar wat het betekent voor je kringwerk om te leven in een balans tussen de drie dimensies: geloof (boven), gemeenschap (binnen) en missie (buiten) en hoe die op allerlei manieren vorm kunnen krijgen.

TRAININGSEVENT 4 | BEWEGING
Hoe creëer je blijvende impact van het kringwerk in jullie omgeving?

Tijdens dit laatste trainingsevent denken we samen na over hoe een lokale beweging kan ontstaan van mensen die Jezus volgen. Een van de belangrijke doelen van een leider is jezelf overbodig maken. Hoe bouw je aan iets dat groter is dan jezelf? Iets dat door blijft groeien als jij er niet meer bent? Daarbij is het van belang om een goede balans te vinden tussen het stimuleren van nieuwe verschillende initiatieven en het bieden van een gezamenlijke thuisbasis.

 

Praktische informatie

Data
De trainingsevents vinden plaats op:
Trainingsevent 1: Discipelschap 8 – 10 november 2019
Trainingsevent 2: Leiderschap  3 – 5 april 2020
Trainingsevent 3: Gods missie 6 – 8 november 2020
Trainingsevent 4: Beweging 26 – 28 maart 2021

Wat bracht ons eerste weekend? en wat kan jij verwachten?

MEER INFORMATIE LEF Navigators